SPRINKLER YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Bunların haricinde insanların gruplar halinde gezebildiği yahut müessiriyet içerisinde bulundukları Alışveriş merkez’ler, seminer merkezleri, toplantı salonları kabilinden binalarda da sprinkler sistemi zorunluluğundan bahsedilmektedir.

Yangınların zararlı etkilerinin sınırlandırılmasına müteveccih, kişi ve finans emniyetliğini sağlayıcı strüktürel önlemlere "yangın yalıtımı" denir.

Kuru borulu sistemler, platform sıcaklığının 4°C olmasının katkısızlanamadığı sistemin donmadan korunamadığı yerlerde tercih edilmelidir. Cümle aktif olduktan sonrasında akarsu drenajının emeksiz olması dâhilin upright tip sprinkler ile kullanımı henüz uygun evet.

Sprinkler sistemleri ıslak sprinkler sistemi ve kuru sprinkler sistemi başlamak üzere dü grupta incelenmektedir. 

2. Kuru Tertibat: Herhangi bir ısıtmanın olmadığı ve suyun donma riskinin başüstüneğu yerlerde kullanılır.

Boğma: Akarsu damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri preslar ve yangının büyümesini engeller.

Ülkemizde mafevkda bahsettiğimiz geniş alanlarda meydana gelen yangınlarda sprinkler sistemin var olması durumu lehte bileğkârtirebilmektedir.

Islak Borulu Sprinkler Söndürme Sistemleri, yangın çabucak en hızlı tepkiyi sağlayan ve en münteşir kullanılan sistemlerden biridir. Bu sistemde, borular kez ile yoğun halde bekletilir ve yangın idraklandığında alev peşışıyla bile sprinkler kellelıkları devreye girer.

Hassaten yangınla birlikte ortaya çısoy dumanın bastırılmasını sağlamlayarak karışma ekiplerinin çkızılışmalarını kolaylaştırır. Sprinkler düzen bu özellikleriyle yüce maliyetli sorunletmelerin korunmasını sağlamlamaktadır.

Sepanta Naimi, site web yangınların çabucak yayılmasında en önemli faktörlerden birinin, binaların dış cephelerinde kullanılan semtıcı yalıtım malzemeleri bulunduğunu söylediği konuşmasında şunları söylem etti:

Horda boru çaplarına ve modellerine nazaran kaç pare sprink kullanılması gerektiği tabir edilmektedir:

Hangi sistemin kullanılacağı da belirlendikten sonra boru çapına bakılırsa sprinkler miktarı belirlenir. Bu çaplar ve sprink skorları şu şekilde sıralanabilir:

Gayrı söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine lüzumlu olmadığını yönetmeliğin bayağıdaki maddesinde görebiliriz. Ayrıca bu husus evetğmurlama sistemi kurulması zaruri alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Islak ve kuru borulu sprinkler söndürme sistemlerine nazir bir yapıda olan Deluge sprinkler söndürme sistemlerinde; arama vanası normalde kapalı olur. Valf ayrı bir yangın algılama sistemi yoluyla tabiatıyla kendiliğinden olarak harekete geçerek açılmaktadır.

Report this page